Bougies (NGK)

Hoe U de NGK code kunt kraken. 

Waarschijnlijk heeft u zich al eens afgevraagd, wat de combinatie van letter en cijfers op de NGK bougies en op de verpakking nou eigenlijk betekenen.

De combinatie van letters en cijfers die op elke NGK bougie staat, is niet alleen de typeaanduiding, maar het is veeleer een logische formule, die belangrijke detailinformatie over de functie van de bougie bevat.

Met deze formule heeft NGK zijn gehele assortiment gestandaardiseerd en zijn de specifieke eigenschappen van de afzonderlijke bougie duidelijk kenbaar.

Hierdoor wordt de omgang en de juiste keuze van de NGK bougies weer vereenvoudigd, zowel voor de autofabrikanten, alsook later in de handel, de autogarages en uiteindelijk ook voor de klanten.
 

De typische aanduiding is als volgt:

  • De lettercombinatie (1-4) voor de warmtewaarde geeft informatie over de schroefdraaddiameter, wijdte van de zeskantsleutel en de bouwwijze.
  • De 5de positie (cijfer) staat voor de warmtewaarde.
  • De 6de letter geeft de lengte van de schroefdraad aan.
  • De 7de letter bevat informatie over bijzondere constructiekenmerken van de bougie.
  • De 8ste positie, weer een cijfer, is een code voor bijzondere elektrodeafstanden.
 
download De combinatie van letters en cijfers, is niet alleen de typeaanduiding, maar het is veeleer een logische formule, die belangrijke detailinformatie over de functie van de bougie bevat. (pdf, 77 KB)
Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Bougie NGK BR9 EG
Sleutelwijdte:20,8 mm Schroefdraaddiameter:14,0 mm Schroefdraadlengte:19,0 mm Elektrodeafst..
€9,50
NGK Waterproof Plug Cover Zwart
   ..
€15,00
© MX-Zeeland.nl - Sluis, The Netherlands 2021. All rights reserved.